sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pikastartti rally-tokoon

Tällä kertaa mukana ei vaan ollutkaan pieni punainen kettuni, vaikka punaisessa treenikaverissa pitäydyinkin. Siskoni Lova oli meillä viikonlopun hoidossa ja koska vanhemmillani asuessaan sen aktivointi on ollut vähäisempää, niin pitihän toiselle tekemistä keksiä. Jonna ehdotti meille rally-tokoa ja sopivan päiväkoulutuksen sattuessa olin innolla ilmoittamassa meitä mukaan. Rally-tokoa olen pitkään jo halunnut kokeilla Tildankin kanssa, mutta muu lajirepertuaari on vienyt sen verran aikaa, ettei olla rallailuun ehditty paneutua. Nyt Lovan kanssa molemmille uuteen lajiin tutustuminen tuntui oikein sopivalta!

Edellispäivänä kävin molempien tyttöjen kanssa treenailemassa tallilla. Tehtiin Tildan kanssa tokoa ja Lovan kanssa tokoa höystettynä rallailulla. Tarkoitus oli saada Luutun kanssa tuntumaa treenihalliin pitkästä aikaa ja testata vähän rally-tokon liikkeitä siinä määrin, mitä niistä ymmärsin. Oikeastaan ainut hankala liike alokas -luokasta (mitä osasin kokeilla) tuntui olevan perusasennosta eteen tuleminen. Seuraaminen ja sivulla oleminen on Lovalla niin vahva, että käännökset ja kaikki toimivat noin vaan!



Tänään pikastartti rally-tokoon -koulutusta veti Päivi Nummi ja se järjestettiin Tamskin tallilla. Alkuun käytiin tunnin verran rally-tokoa teoriassa läpi, jonka jälkeen jokainen koirakko pääsi kokeilemaan alokkaan rataa kokonaisuudessaan. Olikin oikein passeli koulutus ja juuri sopiva meille! 


Lovan kanssa oli niin ihanan huoletonta rallailla! Se teki koko radan noin vaan intensiivisesti, vaikka keskittyessäni omaan suoritukseen en muistanut sitä juuri matkan varrella kehua. Hankala eteen tuleminenkin sujui heti tänään jo paremmin kuin eilen! Päivi kehui suorituksen jälkeen, että hihna pysyi hyvin löysällä ja osasin taitavasti pitää sen liikkeiden aikanakin mukana. Rally-tokon alokas -luokassa koira on kytkettynä koko radan ajan, eikä lukko saa nousta yhtään hihnan kiristyessä tai menettää pisteitä. Seuraavissa luokissa vasta hihna laitetaan taskuun. Radalla toisen kyltin kohdalla tehtiin virhe Lovan kanssa, kun se ei istunut edestä sivulle tulon jälkeen ennen seuraamiseen lähtöä. Olin epähuomiossa unohtanut istumisen rataantutustuessa. Siitä virheestä olisi kokeessa menettänyt 10 pistettä, mutta koska muuten ei tehty virheitä lainkaan, oltaisiin kokeissa tienattu jotakuinkin 90/100 pistettä. Oho! Tarkka tuomari olisi kuulemma kokeessa voinut rokottaa pisteen myös jossain kohtaa seuraamista. Lova seurasi sen verran painaen koko ajan, että sain todella keskittyä kävelemään suoraan ja olemaan tallaamatta sen tassuille. Pari kertaa saatoin vähän rynniä tilaa itselleni...

Koulutus oli kiva ja rallailu tuntui kivalta! Tästäkin löytyi laji agilityn rinnalle, jolla saa haastettua myös itseään, eikä kaikki virheet radalla riipu koirasta. Kylttejä ei ehdi rataa suorittaessa lukemaan ja miettimään, joten rataan tutustumisen aikana on osattava jo suunnitella ja opetella rata niin hyvin, ettei epävarmuuksia itsellä ole. Jes! Ja innostuneena super-Luutun ja minun suorituksesta, päätin laittaa rally-tokokoe ilmoja menemään. Olipa se hauskaa!

Punaiset tytöt <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti